Det känns som sommar......

Idag är det första dag jag känner att sommaren är på gång!...Startade dagen med ett morgondopp i poolen, frukost på soldäcket och sedan iväg till Ikea för att shoppa en schäslong till billig penning.

När vi kom hem var det strålande sol och över 25 grader, det blev naturligtvis flera dopp ni poolen, lite färsk frukt och även en siesta på filten....inte helt fel!

Nu väntar kvällsmat med ett recept från min husgud Jamie Oliver, lite grillat kött till det och sedan är det filmtajm med yngsta dottern.

Sötpotatis på mitt vis (med Jamie Olivers hjälps...;)

Sötpotatis
Färsk lök i knippa
Bacon

Marinad
Salvia
Rosmarin
Basilika
Ev. Timjan
1 Pressad vitlöksklyfta
Olivolja
Flytande Honung
Pressad Apelsinsaft
Salt
Svartpeppar

Lägg sötpotatis och lök  i en ugnsfastform.
Häll marinaden över och sätt in i 225gr.
När potatisen nästan är färdig läggs
baconet över och låt rätten bli färdig.

Strö ev. hela svarta oliver över innan servering.



Ha en underbar helg och sommar.....man vet aldrig när det kommer ett inlägg igen...men håll utkik!





Lunginflammation,jobb och andra ursäkter...

Jaa....vad ska man säga....det finns inga bra ursäkter till att bloggen blir så dåligt uppdaterad....bara dåliga ursäkter och undanflykter...;)

Men fakta kvarstår: jag har börjar nytt jobb(vikarie som barnskötare på en förskola), har haft lunginflammation och inte mått så bra och många måsten m.m.

Idag har i alla fall varit en bra dag!

Ledig och vackert väder, började dagen med att styra undan alla dagens måsten...och sedan blev det en lång tur i skogen med frukosten packad i ryggsäcken...Underbart!

Ska inte göra något mera vettigt idag...bada(i poolen), äta räksallad, läsa en bok, sova en stund ute, tända grillen och bara sitta och lyssna på fåglarna och andas.

Måste bara dela med mej av ett supergott recept som jag använder till grillat:

Grillade grönsaker med fetaost och bulgur 2 portioner

½ påse blandade rotsaker(frysta)
2 tomater
lite finhackad purjo
finklippt färsk timjan
1 burk kronärtskocksbottnar
1 dl färdig kokt bulgur

Marinerad fetaost(räcker till 4 gånger)

2 paket fetaost
Olivolja(ca 1½ dl)
1 finhackad Chili
3 pressade vitlöksklyftor
1 nypa flingsalt
Grovmalen svartpeppar
Rivet skal av citron
1 nypa oregano

Blanda allt till marinaden och lägg i fetaosten.

Ta ett stort ark folie och lägg alla ingredienser till bulgur/grönsaksknytena uppepå.
Ta ca 1 msk av marinaden och häll på, knyt igen.

Lägg på grillen och låt alla grönsakerna bli mjuka och klara.

Öppna paketet och lägg på 1/4 del av fetaosten uppepå.

Servera med grillat kött eller kyckling.

Smaklig måltid!







RSS 2.0